Besproken in het Pools

Net terug uit Duitsland en overmorgen naar Frankrijk, word ik door mijn Hongaarse moeder geattendeerd op een stukje over mijn boek op een Poolstalige site. Begin me zo wel een beetje een euroburger te voelen.

Voor wie die taal net zo weinig machtig is als ik, hier een vertaling van Google Translate: 

R ... als Kasper van Royen. De filosoof is vader.

Ok. Het was zo. Ik schrijf over een andere auteur. En dan heb ik de halve nacht, zarykując van het lachen over haar columns Van Royen, beval zijn boek en even vergat alle andere respectabele schrijvers, winnaars van deze award en dat bewegen in de werken en het onderwerp toch in ieder geval. Tijd voor een introvert met een geweldig gevoel voor humor.

the-king-of-ledematen

Kasper van Royen is onvervuld leraar, postbode op een part-time schrijver, elke kans om uit de buurt van mensen en werken aan zijn vangen "titanic debuutroman." Toen hij een vader, blijkt dat zijn debuut, en toen verscheen Annika (Annika En toen Kwam) niet een diepgaande analyse van de psyche van een zachte filosoof te zijn - zal hilarische verzameling essays over het vaderschap, het leven van een freelancer, het organiseren van de verjaardagen van kinderen en over het afscheid met uw partner. En vooral over Annika, dochter Kasper.

Naast het pact - Ik kan niet van een boek, waarin de auteur vertelt over zijn leven als volgt:

Op de dag toen mijn dochter werd geboren Annika, Radiohead aangekondigd dat in dezelfde week hun nieuwe album The King of Limbs zal vrijgeven. Aangezien Annika is het meest belangrijk voor mij, Radiohead valt naar de tweede plaats, maar die dag alles bij elkaar kwamen. Als God bestaat - en sinds kort beginnen om meer en meer over te halen te worden - wordt ingezet je favoriete team aan het werk om de geboorte van Annika te vieren.

Ik vroeg op Facebook als iemand een zolder, schuur of de baai loketten, waar ik kon ongeveer drie uur om mezelf te begraven in de stille duisternis van The King of Limbs. De eerste paar luisterde naar de nieuwe Radiohead is van groot belang, ze bepalen hoe de man zal worden benaderd om het leven in de komende jaren. En dus besloot ik over te geven aan de geluiden Amnesiac naakt in de foetushouding, op de marmeren vloer, want op deze manier kon ik volledig open naar de symfonische detail en de diepere lagen van betekenis in de teksten van Thom Yorke. Hail To The Thief ik mocht interviewen pas na de drie weken heb ik geluisterd naar de muziek alleen carnaval. Geïsoleerd uitgevonden rituelen worden soms neuroses, maar dat maakt de waarde ervan niet te erkennen.

Mijn oproep leven om te zien de reactie laat de oceaan, goed, want wie mij niet zou willen in zijn bay balies? (...)

Stukje uit artikel NRC

In het NRC Handelsblad van vandaag (24 mei 2016) staat een zeer uitgebreid artikel over de verschillende manieren waarop ouders tegenwoordig kiekjes van hun kroost delen op de sociale media. De kinderen zelf komen - heel interessant vind ik dat! - ook aan het woord. Naar mijn persoonlijke standpunt werd eveneens gevraagd, dat is ergens hieronder terug te vinden (het volledige artikel vind je hier). Over dit onderwerp schreef ik eerder dit stuk.