Interview: Peter Jan Rens

Kasper is zijn leven lang al gefascineerd door de alleskunner Peter Jan Rens. Natuurlijk vanwege zijn vele successen uit de televisiegeschiedenis, maar meer nog om de filosofische houding die zijn huidige – soms controversiële – leven kenmerkt. Op 23 november 2014 mocht Kasper hem interviewen op het hard//hoofd-festival Het Proces, in de Tolhuistuin te Amsterdam. Voor een gebiologeerde zaal zaten ze op het podium, met een zak Haribo-snoepjes tussen hen in. Het werd een indringend gesprek, over werkelijkheid, ademhaling en schilletjes.  

KvR: Herkent u deze snoepjes?
PJR: Van de reclame dat ik erin aan het springen was? Honderdtachtigduizend gulden snoep betrof dat. Vervolgens hebben we kinderen van de straat gehaald om er ook in te springen. Met al het zweet en de haren van die kinderen is dat vervolgens op de markt verkocht.

KvR: Goed om dat nu nog even te weten.
PJR: Ik hou van dat soort details. Ik was verbaasd dat het gewoon in puntzakken ging, met mijn huidschilfers erin.

[Lees verder (en luister naar audiofragmenten) op hard//hoofd]

Peter Jan+Kas.jpg