Ansicht: Hokjesdenken

Een tijdje terug verbleef ik als ‘schrijver-in-residence’ een weekend op een wonderlijk kunstterrein in Leidsche Rijn, genaamd RAUM. Daar mocht ik broeden op een bijdrage aan de nieuwe podcastserie Ansicht, gemaakt door RAUM in samenwerking met hard//hoofd. De opdracht die ik en vijf andere schrijvers kregen, was het maken van ‘speculatieve fictie over de stad van de toekomst, beschreven vanuit niet-menselijk perspectief’. Dit leidde bij mij tot het verhaal ‘Hokjesdenken’, dat nu te beluisteren is als de eerste aflevering van Ansicht. De serie wordt tevens uitgezonden door VPRO’s fameuze nachtprogramma Nooit Meer Slapen en zal te beluisteren zijn aan luisterpalen op het Future Cities Festival te Eindhoven. Op 12 april is er een lanceringsfeest op RAUM, waar ik zal vertellen over hoe ik mijn verblijf aldaar ervaren heb. ‘Hokjesdenken’ is nu hier te beluisteren.

IMG_9608.jpg