Back to All Events

NK Powerpoint Karaoke (de finale!)


Het komt niet vaak voor dat ik iets win. Eigenlijk kan ik me geen enkele keer voor de geest halen. Maar ik ben een gelukkig verliezer, al kan dat ook een overlevingsstrategie zijn. Hoe dan ook was ik totaal overdonderd toen ik op 29 maart jongstleden mijn imponerende tegenstander bleek te hebben verslagen bij een voorronde van de Nederlandse Kampioenschappen PowerPoint Karaoke. Voor wie deze sport nog niet kent: er moet ter plekke een overtuigende lezing worden geïmproviseerd over een door het publiek besloten onderwerp en aan de hand van slides die de spreker op dat moment voor het eerst onder ogen krijgt. Mijn onderwerp werd 'de financiële gevolgen van Rummikub' en de slides bestonden uit een hoop staafdiagrammen. Wat ik precies verteld heb weet ik niet meer, maar dat het overtuigend moet zijn geweest blijkt wel uit het feit dat niemand heeft doorgehad dat ik in het geheel niet meer voor de geest kon halen wat Rummikub in hemelsnaam ook alweer is. Hoe dan ook mag ik nu dus door naar de finale, waar alle winnaars van dit seizoen het tegen elkaar op moeten nemen. Wie weet word ik wel landskampioen, dan zal ik mijn gehele zelfbeeld pas écht moeten bijstellen. Maar ook als ik verlies belooft het bijzonder gezellig te worden. Deze finale is namelijk onderdeel van een uitgebreid programma van De Mus, het culturele collectief dat wekelijks fantastische avonden in het Torpedo Theater organiseert maar om hun vijfjarig bestaan te vieren ditmaal uitwijkt naar het gloednieuwe zustertheater op de NDSM-werf. Koop dus snel een kaartje voor dit bij voorbaat legendarische evenement. Meer info hier

Update: Vanwege voetbalconcurrentie is dit evenement verplaatst naar 15 september. Zet die datum dus alvast in je agenda, verdere info volgt tegen die tijd.

Earlier Event: April 29
Optreden op Bookstore Day
Later Event: June 13
De filosofie van Twin Peaks