Back to All Events

Hard//hoofd Torpedeert (voor het laatst!)

Als kind wilde ik spreekstalmeester in het circus worden. Geen taak leek me machtiger dan met ronkend aplomb de schijnwerpers te mogen zetten op de werkelijke talenten van mijn bonte programma.

Twee jaar geleden besloot ik van deze ambitie eens werk te maken. In het wonderschoonste theatertje van Amsterdam, het Torpedo Theater van de illustere Carel Helder, begon ik samen met hard//hoofd-collega Maartje Smits avonden te organiseren waarop hard//hoofd-redacteuren (en heel soms een gast van 'buitenaf') hun kunsten kwamen vertonen. Elke keer deden we dit rond een ander onmogelijk thema, elke keer was er de vanzelfsprekende afwisseling van hilariteit en kwetsbaarheid, elke keer was ik tussendoor veel te lang aan het woord en elke keer sloten we af met een bloedstollende quiz vol heerlijk chaotische publieksparticipatie. Dertien van zulke avonden hebben we nu gemaakt (tien reguliere en drie in het kader van speciale gelegenheden) en vrijdag 27 mei is het dan tijd voor editie nummertje veertien.

'Respectvol geroddel' luidt ditmaal het thema en met Noor Spanjer, Koen Alfons en Rutger Lemm enerzijds in de gelederen en Sarah van Binsbergen en Luuk Hijne anderzijds, zijn zoals altijd zowel vertrouwde favorieten als kakelverse hemelbestormers gerepresenteerd. Lees bijvoorbeeld maar eens deze prachtige ode aan het uitlikken van de beslagkom om Luuk beter te leren kennen, of deze ontroerende overpeinzing over het intermenselijke experiment dat busreizen heet ter introductie van Sarah en je weet dat de allerhoogste kwaliteit weer volledig gewaarborgd is. 

Maar het zal tevens de allerlaatste editie ooit zijn. Omdat de tijd nu is aangebroken andere jeugddromen waar te maken. Dompteur heeft mij namelijk ook altijd wat geleken.

Bij wijze van 'grand finale' zullen we deze avond afsluiten met niet één, maar twee quizzen. De ene bestaande uit vragen over de acts van deze avond, de andere met vragen over de acts van al onze avonden OOIT. Wie vaker bij ons in de zaal zat, moet nu dus zéker komen. Bloedstollender, waanzinniger en emotioneler dan dit gaat het niet worden en uiteraard kunnen er Grootse Prijzen in de wacht worden gesleept. Mis het niet, anders bent u de rest van uw leven bezig op alle mogelijke manieren dit gat op te vullen. Doe dat uzelf toch niet aan! Maar iedereen die er nooit eerder bij was moet zich minstens zo welkom voelen. Soms kan een afscheid immers de fraaiste kennismaking zijn.

Kaarten kosten 5 euro en dienen te worden gereserveerd via torpedo@hardhoofd.com. Meer info hier.

Tot de 27e dus!

Klapzoen van uw Dikke Deur

Spaninks_Torpedo.jpg
Earlier Event: May 27
Te gast bij De Nieuws BV
Later Event: June 2
Quiz bij Nachtbrakers Live!